• Anasayfa
  • Kurumsal
    • TVHB Hakkında
    • Odalar
    • Merkez Kurullar
      • Merkez Konseyi
      • Yüksek Haysiyet Divanı
      • Denetleme Kurulu
      • Merkez Konsey Çalışanları
    • TVHB Düşünce Grubu Üyeleri
    • TVHB Bilim Kurulu Üyeleri
    • Kurumsal Arşiv
  • Mevzuat
    • Kanunlar
    • Yönetmelikler
    • Genelge
    • Tebliğler
    • Yönergeler
  • Haber
  • Etkinlik
  • Yayınlar
    • Bilimsel
    • Genel
    • Hayvancılık
    • Dergilerimiz
  • Basın
  • Arşiv
    • Haberler Arşivi
    • Etkinlikler Arşivi
    • Duyurular Arşivi
    • Basın Arşivi
  • Bağlantılar
  • Galeri
    • Fotoğraf Galerisi
    • Video Galeri
  • İletişim
ODA KAYIT SİSTEMİ
  • Anasayfa
  • Kurumsal
    • TVHB Hakkında
    • Odalar
    • Merkez Kurullar
      • Merkez Konseyi
      • Yüksek Haysiyet Divanı
      • Denetleme Kurulu
      • Merkez Konsey Çalışanları
    • TVHB Düşünce Grubu Üyeleri
    • TVHB Bilim Kurulu Üyeleri
    • Kurumsal Arşiv
  • Mevzuat
    • Kanunlar
    • Yönetmelikler
    • Genelge
    • Tebliğler
    • Yönergeler
  • Haber
  • Etkinlik
  • Yayınlar
    • Bilimsel
    • Genel
    • Hayvancılık
    • Dergilerimiz
  • Basın
  • Arşiv
    • Haberler Arşivi
    • Etkinlikler Arşivi
    • Duyurular Arşivi
    • Basın Arşivi
  • Bağlantılar
  • Galeri
    • Fotoğraf Galerisi
    • Video Galeri
  • İletişim
No Result
View All Result
Home Basın

TVHB: “Güvenilir süt ve süt ürünlerinin tüketimi önemli”

Mayıs 31, 2022
TVHB: “Güvenilir süt ve süt ürünlerinin tüketimi önemli”

Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB) Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu da mesajında, sağlıklı bir toplum için bireylerin iyi beslenmesinde sütün çok değerli bir ürün olduğunun altını çizdi. Eroğlu, şunları kaydetti:

“Bu bağlamda brusella ve tüberküloz olmak üzere insan sağlığını tehdit eden pek çok biyolojik ve kimyasal tehlikelerden ari hilesiz süt ve süt ürünlerinin üretilmesi son derece önemlidir. Bu ise ancak veteriner hekim kontrolünde sağlıklı, yüksek verimli ve refah içerisinde yetiştirilen süt hayvanlarından asgari hijyen koşullarında elde edilen sütün soğuk zincir altında taşınması ve hijyenik olarak işlenmesi ve çiftlikten sofraya kadar olan bu süreçte gıda güvenliğinin sağlanmasıyla mümkündür.

Son derece stratejik bir konu olan süt üretimi; çiftlikte birincil üretimden sütün işlenmesine, birliklerden resmi otoriteye, perakende satış noktalarından tüketiciye kadar paydaşların ortak sorumluluğudur. Bu sorumluluk çerçevesinde de sorunların çözümünün sadece çiğ süt bazında ele alınması adil ve sürdürülebilir değildir. Süt fiyatlarının baskılanmasında çiğ süte yönelik düzenlemeler emeğinin karşılığına alamayan çiftçilerin üretimi bırakmasına ve ineklerini kesime sevk etmesine bu durum ise orta vadede ülkedeki hayvan varlığının azalmasına uzun vadede ise ülkedeki ıslah çalışmalarının akamete uğramasına neden olmaktadır.

Bu bağlamda sorunların milli bir mesele olarak görülmesi, kişi ve makamlardan bağımsız olarak ele alınması gerekmektedir. Planlanacak uzun vadeli politikaların istikrarlı bir şekilde hayata geçirilmesi ile ıslah çalışmaları, destekleme ve sübvansiyonlar çiftçi ve sanayiciye kazandıracak tüketicinin ise satın alma gücünü arttıracak şekilde uygulanmalıdır. Çiğ süt fiyatlarının baskılanması suretiyle son üründeki fiyatların kontrol politikasından vazgeçilerek üreticinin emeğinin karşılığını alacağı ancak fiyatların tüketiciye makul seviyede yansıması için arada oluşan farkın sübvansiyonu en makul çözüm olarak karşımızda durmaktadır.”

https://www.gidahatti.com/dunya-sut-gunu-saglikli-yasam-icin-guvenli-sut-tuketin-274035/

Önceki Haber

TVHB: “Hilesiz süt ve süt ürünlerinin üretilmesi son derece önemlidir”

Sonraki Haber

Ziyaret ve Teşekkür 31.05.2022

En Son Eklenenler

Van Tarım ve Orman İl Müdürü Turgay ŞİŞMAN Ziyareti

Birliğimize Ziyaret

Mayıs 29, 2025
Van Tarım ve Orman İl Müdürü Turgay ŞİŞMAN Ziyareti

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Necmettin ÜNAL ve Dekan Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Çağdaş OTO Birliğimizi Ziyaret Etti

Mayıs 29, 2025
Van Tarım ve Orman İl Müdürü Turgay ŞİŞMAN Ziyareti

10. Kariyer ve Sektörle Buluşma Günleri’ne Katıldık

Mayıs 29, 2025
Facebook Twitter Youtube Instagram
Türk Veteriner Hekimleri Birliği

Veteriner Hekimliğin kamu ve kişi yararına uygulanıp gelişmesini sağlamak ve meslek mensuplarının hak ve yararlarını koruma amacı ile kurulmuş, tüzel kisiliğe sahip kamu kurumu niteliğinde mesleki bir kuruluştur.

Bizi Takip Edin

Video

© 2020 Türk Veteriner Hekimleri Birliği - Powered By FAZLANET.

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Kurumsal
    • TVHB Hakkında
    • Odalar
    • Merkez Kurullar
      • Merkez Konseyi
      • Yüksek Haysiyet Divanı
      • Denetleme Kurulu
      • Merkez Konsey Çalışanları
    • Kurumsal Arşiv
  • Mevzuat
    • Kanunlar
    • Yönetmelikler
    • Genelge
    • Tebliğler
    • Yönergeler
  • Haberler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
    • Bilimsel
    • Genel
    • Hayvancılık
    • Dergilerimiz
  • Basın
  • Arşiv
    • Haberler Arşivi
    • Etkinlikler Arşivi
    • Duyurular Arşivi
  • Bağlantılar
  • Galeri
    • Fotoğraf Galerisi
    • Video Galeri
  • İletişim
  • ODA KAYIT SİSTEMİ

© 2020 Türk Veteriner Hekimleri Birliği - Powered By FAZLANET.