Türk Veteriner Hekimler Birliği tarafından düzenlenen 4. Türk Veteriner Hekimliği Kurultayı Antalya’da gerçekleştirildi. Kemer – Göynük beldesinde bulunan Avantgarde Hotel’de 3 gün süren etkinliğe yurt içi ve yurtdışından olmak üzere 400 kişi katıldı.
30 Mart Cuma günü toplanan Kurultay’ın açılışı, saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı. Merkez Konseyi ve Düzenleme Kurulu adına protokol konuşmasını gerçekleştiren Talat Gözet şu değerlendirmelerde bulundu;
Yorucu ve zor şartlarda kısıtlı imkanlar ile hazırlandığımız bu güzel etkinlikte bir araya geldik, Kurultay kapsamında düzenleme kurulunun belirlediği 10 ayrı başlıkta oluşturulan komisyonlar raporlarını hazırladılar ve siz değerli katılımcılara raporlarını sunacaklar. Ayrıca çalışma grubları 2.günde kendi aralarında değerlendirmelerde bulunacaklar. Diğer taraftan kurultayımıza TVHB ve bağlı Odalar yanında Siyasi parti temsilcilerinden, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkili ve ilgili uzmanlarından, Veteriner Hekimlikle ilgili dernek, vakıflardan , özel sektör kuruluşlarından ve stk ların görüşler ve öneriler aldık.
Ana teması “Güven ve Birlik İçinde; Daima İleriye” olarak belirlenen Kurultayımıza katkı sağlayan tüm taraflara Merkez Konseyi adına teşekkürlerimi sunuyorum.
Veteriner Hekimler Derneği , Türk Veteriner Hekimler Birliği Vakfı, Yüksek Öğretim Kurulu, Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği , Veteriner Sağlık Ürünleri Sanayicileri Derneği, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileri ve kurum Başkanlarıda açılışta birer konuşma yaptılar.
Açılış töreni ve protokol konuşmalarının ardından Birlik Başkanı Talat Gözet’in divan heyetini teşekkülü gerçekleşti. Kurultay katılımcılarının oy birliği ile seçilen Divan Heyeti şu isimlerden oluştu ; Prof.Dr. Ender Yarsan , Dr.Hüseyin Yalçın Köksal, Doç.Dr. Hüsamettin Ekici ve Bahadır Öztürk.
Divan Heyeti’nin oluşmasının ardından Kurultay gündemine geçildi ve ilk sunuyu Dr. Ahmet Şahin yaptı sunumun konusu ise “Avrupa’da Veteriner Hekimlik Uygulamaları-İsviçre Örneği” daha sonra sırası ile Erzurum VHO Başkanı Prof.Dr.Bülent Polat ” Hayvan Islahı ve Yetiştiricilik Politikaları” Şanlıurfa VHO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Sait GÜNEŞ “Hayvan Sağlığı ve Refahı” ile ilgili, “Veteriner Tıbbi Ürünler” ile ilgili sunumu Prof. Dr. Ender Yarsan, Afyon VHO Başkanı Doç.Dr. Fatih Mehmet Birdane “Eğitim- Öğretim ve Araştırma” ile ilgili ,Ankara VHO Başkanı Doç.Dr. Oytun Okan Şenel “Mesleki Örgütlenme ve Mesleki Politikalar” ile ilgili ,Konya VHO adına Dr. Öğretim Görevlisi Gökhan Aslım “Mesleki Etik ve Mevzuat” ile ilgili ,İzmir VHO adına Prof.Dr. Osman Yılmaz “Veteriner Halk Sağlığı ve Gıda Güvenliği” ile ilgili ,Samsun VHO Başkanı Mahmut Çetinkaya “Balıkçılık ve Su Hayvanları” ile ilgili ,Van VHO Başkanı Doç.Dr. Lokman Aslan’da “Çevre, Yaban Hayatı ve Sokak Hayvanları” ile ilgili sunumlarını gerçekleştirdiler. Ayrıca Türk Patent ve Marka Kurumu Temsilcisi Hakan Kızıltepe’de “Coğrafik İşaretlerin Ülkemiz İçin Önemi” başlığı adı altında bir sunu yaptı. 1.gün yaklaşık 10 saat süren bir mesainin ardından, çalışma grublarının oluşturulması ile sona erdi.
Kurultay’ın 2.gününde oluşturulan çalışma grubları ayrı ayrı salonlarda komisyon raporlarını değerlendirdiler. Tüm gün süren toplantılara ciddi bir katılım oldu. Gün sonunda sonuç raporları hazırlanarak Düzenleme Kurulu’na teslim edildi.
Kurultay’ın 3. ve son gününde ise Çalışma grubları tarafından hazırlanan raporlar okundu. Düzenleme Kurulu adına Prof.Dr.Ender Yarsan Kurultay sonuç bildirgesini okudu ve katılımcıların onayına sunularak oy çokluğu ile kabul edildi.
Kurultay, Merkez Konseyi Başkanı Talat Gözet’in kapanış konuşmasının ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.